Produkten har nu lagts till i kundkorgen Gå till kassan
Mamma

Våra amnings- och gravidfavoriter

Våra amnings- och gravidfavoriter

Självklart är det väldigt individuellt vilken amningsbehå som passar just dig bäst och vilken stödgördel som ger det rätta stödet för dig och vi tror att vi kan hjälpa dig i valet om vi jämför några olika modeller och beskriver skillnader och likheter mellan dem.

Amnings bh stora storlekar
Hos oss hittar du flera storlekar för den stora bysten, t ex Anita Maternity 5068, 5062 och 5051. 5068 har en bygel som går att justera så att den får den form som just du behöver. Det är bara att böja den efter behov. Detta är en behå som vi rekommenderar en bit in i amningsperioden då brösten kan vara ömma och variera i storlek precis efter förlossningen. Välj därför en behå utan bygel den första tiden. När amningen stabiliserat sig och brösten känns mer normala kan det vara dags att komplettera med en bygelbehå om du har behov av en behå i snygg modell som ger ett bra stöd. Den sträcker sig upp till kupstorlek 85I.

Anita Maternity modell 5062 och 5051 har inga byglar. Skillnaden mellan dessa två modeller är framför allt materialet. 5062 är av en andningsaktiv stadig microfiber som ger ett bra stöd och den har en formpressad kupa av rundare modell. Den sträcker sig upp till kupstorlek 85H. Behå 5051 har en hög halt bomull, totalt 90%. Kupan är av 100% bomull och ger ett bra stöd genom de stödjande, platta sömmarna och det breda bandet under bysten. Modellen är en klassiker och en av våra favoriter. Den ger ett stöd som är helt i klass med en bygelbehå och den har sköna breda, vadderade axelband. Modellen finns upp till 85J och är ett bra val för de som inte önskar att använda syntetmaterial.

Anita Maternity amningsbh, stödgördel och baby sherpa tillverkas av Anita DrHelbig som är specialister på att göra behå för olika ändamål, bl a amning.

Fler amningsbh som också passar stora storlekar
I Carriwells sortiment för gravida och ammande finns såväl amningsbehå som stödgördel och trosa med lätt stöd. Här finns favoriter av amnings-bh för dig som gillar ekologisk bomull.

Omlottbehån av ekologisk bomull är en skön första amnings-bh. Den har inga spännen, byglar eller andra hårda detaljer vilket gör den skön att sova i och gör det mycket enkelt att natt-amma. En annan modell i Carriwells sortiment är den I85. Materialet i denna är stabilt men ändå följsamt vilket gör modellen lämpad även för en större byst. Det är lite kraftigare vilket gör att den upplevs nästan som vadderad, vilket den inte är. Den ger ett bra stöd och modellen går lite högre upp över brösten vilket kan kännas skönt och hjälper till att hålla om och stödja. Storleken täcker upp till storlek H85.

En riktigt bra behå för den större bysten är också Carriwells variant med gelbygel. Denna CarriGel bygelbh är mjuk och följsam och hjälper till att lyfta och ge ett bra stöd. Passar storlek upp till 85H.

Carriwells vadderade amningsbh är perfekt under tunnare kläder. Den är ett utmärkt val för den stora bysten. Med sina formpressade kupor och tunna vaddering ger den brösten ett lyft och en fin form. De tunna formade vadderingarna är urtagbara. Passar i storlek upp till kupa 85H.

För dig med lite mindre byst
Anita Maternity bh 5075 är genom sin formpressade kupa en följsam och skön amningsbh. Denna amningsbehån är smidig och nästan helt "osynlig" under tajta kläder. Den är tillverkad av ett fukttransporterande material som håller brösten torra. Vi rekommendera den därför också som sportbehå under amningsperioden.

Carriwell sömlös amningsbehå kan vara den mest bekväma amnings-bh du någonsin kommer att bära. Det breda stödet under bysten ersätter byglar och ger extra stöd och lyft i bysten samtidigt som den ger utrymme för brösten att växa.

Stöd till dig som är gravid
Det kan tyckas vara krångligt att hitta rätt bland stödgördlar och stödbälten. I vårt sortiment för gravida hittar du stöd av olika slag. Det lättaste stödet hittar du i den sömlösa stödtrosan. Detta är en helt vanlig trosa men med ett lätt inbyggt stöd. Trosan är av hög, sömlös modell som ger mjukt stöd samtidigt som de lättar trycket på rygg och bäcken.

Känner du dig trött i ryggen och önskar ett lagom stöd under magen ger Carriwell sömlösa magstöd för gravida ett skönt stöd. Gördeln minskar belastningen på muskulaturen och hjälper försiktigt till att hålla upp magen och stödja ländryggen.

Har du smärtor i länd- och korsrygg är du i behov av ett bra, justerbart stöd som Anita Maternity BabyBelt. Detta är ett stöd som avlastar korsryggen och motverkar länd- och ryggsmärtor. Den är justerbar med hjälp av ett steglöst brett kardborr. BabyBelt är medicinskt utprovad av Universitetskliniken i Frankfurt/Main.

Slutligen är Anita Maternity BabySherpa ett stöd till dig som har besvär av bäckenuppluckring och foglossning. Bältet bärs utanpå kläderna, justeras med ett brett, steglöst kardborr och är enkelt att ta av och på.

Stödstrumpor
Under graviditeten påverkas bl a ledband, hud och blodkärl av hormonförändringar i kroppen. Detta kan leda till svullna fötter och ben och i värsta fall till åderbråck. Den allt större livmodern trycker också på venerna så att trycket i benen blir högre. Dessutom ökar den mängd blod som skall pumpas runt i din kropp under graviditeten. Genom att använda stödstrumpor kan du undvika svullna ben, fötter och åderbråck. Vår favorit här är Mabs Nylon. Dessa stödstrumpor kan användas tillsammans med våra sköna ullstrumpor. Denna tunna stödstrumpa av nylon släpper igenom fukt som absorberas av ullen och du känner dig då alltid torr och lagom varm om fötterna.

 

 

Du är gärna välkommen att dela inlägget

Relaterade produkter