Produkten har nu lagts till i kundkorgen Gå till kassan
Kläder

Minimundus tumvantar med ullfleecefoder

Minimundus tumvantar med ullfleecefoder

Ett känt testlab utförde en test av vantar till barn. Testet verkade ganska enkelt att göra. Frågan vi ställde oss var om våra ullfleecefodade tumvantar håller barnens händer torra och varma. Vi försökte efterlikna testen som testlaboratoriet gjorde. Och vi blev faktiskt lite förvånade.

Vi testade våra ullfleecefodrade vantar
Våra barnvantar med yttertyg av vindtyg och foder av ullfleece är inte impregnerade och de har inga svetsade sömmar. Därför tänkte vi att lite fukt ändå skulle kunna tränga in genom någon söm. Men efter testen visade det sig att både tummen och handen var helt torra inuti. Detta bekräftas faktiskt också av många av våra kunder. Dvs att det tar lång tid av lek i blötsnö och väta innan våra vantar blir våta inuti.

Torra och varma händer
Men håller då dessa vantar händerna också varma? Svaret på den frågan är att eftersom vantens foder är av 100% merinoull håller vantarna även händerna varma. Ull har mycket goda isolerande egenskaper som gör att händerna hålls lagom varma. Ull absorberar också mycket fukt utan att kännas våt. Så barnet kan leka länge i blötsnön innan händerna blir våta och kalla. En annan finess med merinoull närmast handen är att ullen låter händerna bevara sitt eget naturliga hudfett och förebygger därför torra händer. Kombinationen av vindtyg och ullfleece tycker vi alltså är riktigt perfekt. 

Våra vant-tips:
Tips1: Det är viktigt att vantarna är rätt storlek. Den bör vara minst 1 cm längre än handen vid fingertopparna. Eller ytterligare någon halv cm för att få rum med förstärkningsvantar vid behov.

Tips2: Om det är riktigt kallt behöver vantarna kompletteras med en förstärkningsvante. Då är t ex Janus fingervantar av 100% merinoull perfekt. Eller minimundus tumvante av merinoullfrotté.

Tips 3: Fäst vantarna med vanthållare så hänger de med även om barnet tar av sig vantarna.

Så här testade vi vantarna:

Vi plockade fram skål med vatten, en stav, absorberande papper (i vårt fall toapapper) och så vanten som skulle testas.

1. Vi formade papperet tjockt som en tumme och stoppade det i vantens tumme. Vi formade papperet tjockt som handen och stoppade det i vantens hand. Därefter stoppade vi pinnen i vantens hand. (Bild 1)

2. Vi sänkte ner vanten i vattnet så långt det gick utan att det rann in vatten i den uppifrån. Därefter höll vi den där i 5 minuter med hjälp av staven. (Bild 2).

3. Sedan tog vi upp vanten, tog ur papperet och konstaterade att papperet var torrt. Både det som låg i tummen och det som låg i handen. (Bild 3).

 

Du är gärna välkommen att dela inlägget

Relaterade produkter