Produkten har nu lagts till i kundkorgen Gå till kassan
Kläder

Tvätta, laga och förvara

Dax att vårda ullkläderna!

Ullkläder används med fördel även på sommaren men vissa modeller kanske inte blir så mycket använda när det är varmt ute. Långkalsonger, vantar och tjocka mössor t ex. Eller de blir i alla fall inte använda lika ofta som under vintern. Därför är ett tips att ta dig tid att vårda dessa kläder nu så att du blir glad när du hittar dem i fint skick till hösten.

Ullkläder håller sig fina år efter år om de vädras mellan användningarna och inte tvättas mer än absolut nödvändigt. Men inför en längre tids förvaring rekommenderar vi ändå att man tvättar dem. Skall de lagas så lagar du först och tvättar sedan. 

Här kommer några tips:

◾️ De ullkläder som inte kommer att använas på ett tag bör tvättas innan de läggs undan. Minimundus Ulltvätt bygger på ekologiska råvaror och innehåller bl a vårdande lanolin.

◾️ Gå igenom kläderna och se efter om de behöver lagas. Små hål syr du snabbt ihop med tråd i samma färg som plagget. Större hål lappas t ex med Minimundus laglapp.

◾️ Förvara de kläder som inte kommer att användas på ett tag i tättslutande plast och gärna tillsammans med en ring av rödcederträ.

◾️ Passa på att titta över storlekarna på barnens kläder. Behöver barnen större storlekar till hösten? Passa på att komplettera med kläder ur Minimundus fyndlåda.

 

Du är gärna välkommen att dela inlägget

Relaterade produkter