Produkten har nu lagts till i kundkorgen Gå till kassan
Ingen kategori

Till sommarens utflykter

Utflykter hör sommaren till!

Att göra utflykter är spännande för alla åldrar. Ibland kan en liten utflykt till närmaste park eller skog vara alldeles tillräckligt spännande för barnen. Att vara tillsammans ute i naturen erbjuder möjlighet till samvaro utan stress, naturobservationer, motion och sinnesupplevelser. Ett trevligt inslag är också att packa upp matsäcken och äta tillsammans.

Andra trevliga utflykter kan gå till ett spännande museum, en lekpark eller till en badplats. Det är fortfarande fri entré på alla statliga museer i Sverige. Här är några tips att tänka på när du planerar utflykten:

  • Planera utflykten tillsammans med barnen på barnens villkor
  • Utöka era erfarenheter av utflykter undan för undan. Börja med kortare utflykter och utöka allteftersom ni blir vana
  • Utvärdera när ni kommit hem - vad var bra? - vad behöver vi ändra på?
  • Planera in gott om tid och lagom etapper om ni tänkt er en vandring i naturen

Att dricka och äta på utflykten

Vatten är såklart viktigt att tänka på att ha med sig i tillräcklig mängd. Vatten är bästa törstsläckaren för både barn och vuxna. Giftfria och hållbara alternativ är vattenflaskor i rostfritt stål. Hos oss hittar du bra riktigt bra vattenflaskor för alla åldrar. Från pipmugg till vuxen.

Till matsäcken behövs bra matlådor. Rostfritt är perfekt även här. Om du har behov av läckagesäker matlåda hittar du hos oss riktigt bra matlådor med täta lock av silikon. Till smörgåsarna finns lådor helt i rostfritt stål

Plastfri utflykt

När det gäller tallrikar, muggar och glas har plast tidigare varit ett enkelt alternativ på utflykten. Lätt och tåligt. På senare tid har utsläppen av mikroplast uppmärksammas allt mer. Världsnaturfonden WWF har kommit med en rapport som säger att vi får i oss mikroplast motsvarande ett kreditkort på 5 gram i veckan. Dricksvatten är en av de största källorna. Men vi får också i oss plast genom livsmedel. Det finns alltså all anledning att försöka undvika plast så långt som möjligt. Att undvika att förvara vatten och mat i plast är ett steg på vägen. Sedan är det naturligtvis också så att världens regeringar måste agera för att stoppa plastföroreningarna.

Plastfria alternativ till tallrikar och glas är rostfritt. Andra bra saker som underlättar ätande och drickande på utflykten är SipSnap spillfria lock av livsmedelsgodkänd silikon. SipSnap är även ett smart hjälpmedel att ha med sig i väskan. Använd hemma, på utflykten, när ni skall fika på stan, på kalaset... Locken håller dessutom getingar och andra insekter borta från drycken.

 

 

Du är gärna välkommen att dela inlägget

Relaterade produkter