Produkten har nu lagts till i kundkorgen Gå till kassan
Till baby

I den sommar som soliga dagar har - vill en gå med rumpan bar!

Blöjfri till sommaren? Nu är det snart bästa tiden för potträning!

Låt ditt barn slippa blöjan! Har ni bestämt er för att nu skall ni bli blöjfria är det dags att börja förbereda.

Det är så mycket enklare att potträna på våren och sommaren. Inte så mycket ytterkläder som skall av när barnet skall på pottan och fler lediga dagar att avsätta för att få ett lugn och kontinuitet i träningen. Och pengarna som nu inte går åt till blöjor kan användas till andra roligare saker!

Börja förbereda potträningen genom att titta in på vår ImseVimse REA. Där hittar du potträningsbyxor till nedsatt pris, badblöjor mm.

Några saker som är bra att ha hemma inför potträningen:

Potta - en bra potta som är lätt att hantera

Bäddskydd - förse även vuxensängen med ett bra och luftigt madrasskydd och ha ett litet kisskydd till hands för att lägga i soffan om barnet skall sitta med. En liten mysstund måste man unna sig emellanåt utan att vara rädd för att soffan blir blöt av kiss.

Potträningsbyxa - hindrar resten av kläderna att bli våta om det sker en liten olycka och hjälper barnet att förstå sambandet mellan att vara kissnödig och känslan av en blöt byxa.

Mjuka trosor - som är enkla att ta av och på även för barnet

Fakta:
Idag använder barn blöja i genomsnitt flera år längre än för bara 25 år sedan. På 1990-talet blev de flesta barn blöjfria vid 2 års ålder. Idag är den genomsnittliga åldern 4 år. Varför är det så? Den enkla förklaringen är att 1900-talets engångsblöjor var tjocka och otympliga. De absorberade inte upp så mycket kiss och läckte ofta. Dagens engångsblöjor är superbra på att absorbera kiss och är så torra att barnet inte känner att det blir blött när det kissat. Därför använder barn idag blöjor i genomsnitt flera år längre än för bara 25 år sedan. Uppgifterna är hämtade från ett inslag på TV4. Här kan du se hela inslaget på TV4 Nyheterna.

 

Du är gärna välkommen att dela inlägget

Relaterade produkter