Produkten har nu lagts till i kundkorgen Gå till kassan
Kläder

Håller vantarna barnens händer torra och varma?

Håller vantarna barnens händer torra och varma?

Vi får ibland frågor om våra ullfleecefodrade vantar. Är de tillräckligt varma och håller de händerna torra?

Vi testade våra vantar

Vi såg hur ett testlab utförde en test av barnvantar. Man ville se om vanten håller handen torr.

Vi gjorde då en liknande test på våra ullfleecefodrade tumvantar. Och vi får erkänna att vi blev faktiskt lite förvånade. Våra ullfleecefodrade vantar med yttertyg av vindtyg är inte impregnerade och har inga svetsade sömmar så vi tänkte nog att lite fukt ändå kanske skulle kunna tränga in i någon söm. Men efter att den hade varit nedsänkt i vatten en bra stund var både tummen och handen helt torra inuti. Då visste vi att händerna i alla fall inte blir blöta.

Håller vanten handen varm?

Vanten har inget mellanfoder och kan därför kanske upplevas lite tunn. Då kan man tro att den inte håller handen tillräckligt varm. Fodret av 100% merinoull ullfleece är tillräckligt för att hålla handen varm ner till minst 5 minusgrader. Ull har mycket goda isolerande egenskaper vilket gör att den är mycket bra på att hålla rätt värme. Lägg därtill att den kan absorbera mycket fukt innan den över huvud taget känns våt så har du det ultimata vant-fodret.

Fördelen med att vanten är tunn är ju också att barnet lätt kan greppa. Och det är lätt att röra på fingrarna inuti vanten. Det gör också att händerna håller sig varma. Vid starkt kyla kompletterar man med innervante av ekologisk ull eller av ullfrotté utan att det blir för tjockt.

En annan finess med merinoull närmast handen är att ull torkar inte ut. Ullen låter händerna bevara sitt eget skyddande lager av hudfett.

Tips - så här testar du själv:

Du behöver en skål vatten, en stav av något slag, toapapper och så vanten du vill testa förstås.

1. Vira toapapper tjockt som en tumme och stoppa det i vantens tumme. Vira toapapperet så att det blir tjockt som handen och stoppa det i vantens hand. Trä i pinnen i vantens hand. (Bild 1)

2. Sänk ner vanten i vattnet så långt du kan utan att det rinner in vatten i den uppifrån. Håll den där minst en minut. (Bild 2).

3. Ta upp och kontrollera om papperet är vått eller torrt (Bild 3).

Du är gärna välkommen att dela inlägget