Produkten har nu lagts till i kundkorgen Gå till kassan
Kläder

Fryser du in vintern?

Fryser du in vintern ?

När vädret växlar från varmt till kallt upplever många att det tar ett tag att "frysa in" sig. Enligt experter tar det minst 2 veckor innan du vant dig vid kylan. Du går omkring och småfryser inomhus och kommer du ut i ruskväder med regn och blåst känner du dig ännu ruggigare. Är du dessutom kall om händer o fötter är det verkligen dax att tänka till. För så skall du inte behöva ha det.

Självklart hjälper det med varma vantar och strumpor. Men det finns också en annan lösning på problemet. Om du fryser om händer och fötter är det viktigt att du klär dig rätt på bålen och på huvudet. Kroppen är nämligen smart. Den prioriterar vitala delar som absolut inte får ta skada av köld. Det innebär att om du har kalla, kanske även blöta kläder energianpassar kroppen sig och omfördelar värmen. Händer och fötter blir kalla eftersom energin går åt att hålla bål och huvud varmt.

Detta är särskilt viktigt att tänka på när det gäller barn som har svårare att reglera kroppstemperaturen än vuxna.

Det gäller alltså att hålla bålen lagom varm. Vi rekommenderar varmt att alltid grunda med vårt omtyckta bodylinne av mjukaste merinoull till de minsta eller tanktop-linne till de lite större barnen. Det är ett tunt, skönt plagg som  inte blir för varmt inomhus och värmer skönt under då barnet är ute. På förskolan när barnet är växlar mellan att vara inne och ute är detta ett perfekt plagg. Ett tips är att välja det ullvita. Ofärgade kläder är alltid mjukare än färgade.

Till dam och herr har vi ett stort utbud av linnen och sköna t-shirts i merinoull att njuta av närmast kroppen. Testa gärna Janus silkeslena LightWool-kvalité. Det är svårt att hitta någon annan ullkvalité som är så mjuk och skön och helt klifri. Nu hittar du även en behå av 100% merinoull i vårt sortiment!

När du och barnen är utomhus gäller mössa på. Det plagget är otroligt viktigt! Redan vid –5 grader förlorar du hela 50% av kroppsvärmenn via huvudet. Är det 0 grader ute och blåser 5 m/s så motsvarar också vindens kylande effekt en termperatur på minus 5 grader. Det går alltså ganska snabbt att bli rejält avkyld utan mössa.

Se vårt stora utbud av mössor, vantar och strumpor till barn och vuxna!

Du är gärna välkommen att dela inlägget

Relaterade produkter