Produkten har nu lagts till i kundkorgen Gå till kassan
Kläder

Babybyxa med trolleri muddfot

Muddfot eller muddvante

Bland våra finurliga små saker som vi har i vårt sortiment finns den lilla muddfoten eller handgömman. De är en öppningsbar mudd som kan bli en fot eller vante. Små barn har svårare att reglera kroppstemperaturen än vad vuxna har. Därför är små bebisars fötter och händer ofta kallare än övriga kroppen. Det är ju de kroppsdelar som sitter längst ifrån hjärtat. Men de skall inte vara iskalla. Därför behöver du skydda dem och ge dem möjlighet till lite extra värme de första månaderna.

Det är ju ofta svårt att få vantar och strumpor att sitta kvar på de små händerna och fötterna. Ett bra plagg kan t ex vara en byxa med fot. Problemet med en fot på byxan är att byxan ofta snabbt blir urvuxen på längden.

Vi funderade över detta och kom fram till att vi sätter en muddfot på våra allra minsta babybyxor. Då kan de användas med fot den första tiden och när benen och fötterna växt så att den stramar runt tårna är det bara att vika den som en mudd och vips så räcker byxbenen till ännu en tid.

Så här funkar det:

Mudden är dubbel så börja med att vika ut den.

Där hittar du en liten "ficka" som du viker om tårna.

Lätt som en plätt !

Här hittar du en film som visar hur det funkar.

Och eftersom vi tycker att muddfoten funkar så bra så har vi även satt den på vår sovpåse med knäppning men då kallar vi den handgömma.

Och gissa vad! Den sitter också på vår overall av 100% ullfleece. Ger värme till både fötter och händer.

 

 

Du är gärna välkommen att dela inlägget

Relaterade produkter