Produkten har nu lagts till i kundkorgen Gå till kassan
Ingen kategori

EcoBorn UF vidare till Riksfinalen i Årets UF-företagare

Killarna som vill minimera gifter i babykläder - EcoBorn UF - lyckades mycket bra sin regiontävling.

Ung Företagsamhet i gymnasieskolan innebär att gymnasieelever får starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår med allt vad det innebär.

Tillsammans med EcoBorn UF tog vi fram en unik body i färgväxande ekologisk bomull. På www.ecoborn.se kan du köpa den och läsa mer om UF företaget EcoBorn.

Killarna blev i regiontävlingen nominerade som 2a i Årets UF-företag samt 1a i Årets Monter av 670 tävlande. Bilden visar deras fina monter.

De fyra killarna fick upp ögonen för att de kläder vi använder till oss och våra barn ofta innehåller mycket gifter. De kom i kontakt med detta i samband med ett slutarbete i naturkunskap där de intresserade sig speciellt för gifter i kläder. Där föddes idén att skapa ett giftfritt plagg till våra allra yngsta. De kom i kontakt med oss eftersom vi använder oss av den av naturen färgade ekologiska bomullen i våra kläder till de minsta. Tillsammans skapade vi en unik body och killarna startade sitt UF-företag EcoBorn.

Nu tävlar killarna vidare om att bli hela Sveriges UF-företag 2017. Den 8-9 maj går tävlingen SM i Ung Företagsamhet av stapeln.

Vi tror att killarna kommer att lyckas mycket bra. Affärsidén gillar vi skarpt. Vi hejar på dem och håller tummarna!

Nu skall vi fira Påsk med allt vad det innebär. Själva skall vi ut i naturen och frossa i vårtecken. Redan har vi sett tussilago och vitsippsknoppar. Påskriset har vi fyllt med ulltussar i olika påskiga färger!

Glad Påsk!

 

Du är gärna välkommen att dela inlägget